Behandelingen en Prijzen

Je voeten verdienen aandacht!

Wanneer je zich realiseert hoeveel kilometers je in je leven door je voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.

Je kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Je kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan je voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van os advies.

Luister naar je voeten, je kunt veel zelf doen!

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan je voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en wij als gediplomeerde medisch pedicuren kunnen daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Vragen?

Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen of wil je een afspraak maken?

Bel ons of mail ons gerust voor meer informatie.


Maak een afspraak

Inschrijving (eerste bezoek)

Om hoge kwaliteit zorg te kunnen bieden is het voor ons noodzakelijk om eerst een goed beeld te krijgen van uw klacht(en) en uw eigen wensen. Tijdens de eerste bezoek maken we een dossier aan en maken we een behandelplan.

Tarief eenmalig: €7,-  plus de behandelingskosten

1-1-2022

Basis voetbehandeling

De pedicure behandeling bestaat uit:

 • Knippen van de nagels
 • Verzorgen van nagel en nagelomgeving
 • Het verwijderen van overtollig eelt en likdoorn
 • Behandeling van Kloven
 • De behandeling van ingroeiende nagels / Schimmelnagels (kalknagels)
 • Korte voetmassage

Tijdens de behandeling wordt uitgelegd wat er gedaan wordt en waarom. Ook kunnen er eventuele schoenadviezen gegeven worden en uiteraard krijgt u verder nog allerlei handige tips te horen die voor uw situatie van belang zijn.

Basisbehandeling duur ca. 20 tot 30 minuten.

– Tarief standaard: €42,50 
– Extra behandelingstijd per kwartier €19,-

(tarief 2023)

Diabetici

Voor mensen die suikerziekte hebben, ofwel diabetes mellitus, is het van groot belang dat zij hun voeten door een pedicure laten behandelen.

Zij kunnen ervoor zorg dragen dat de voeten van diabetes patiënten goed verzorgd worden en dat zij in een vroeg stadium voetproblemen bij diabetes patiënten kunnen herkennen.

Door regelmatige behandeling van bijvoorbeeld eelt of nagelafwijkingen kunnen er veel problemen voorkomen worden. Hierdoor worden ook ernstigere afwijkingen vroeg opgemerkt.

Verder kunnen zij ook allerlei adviezen geven over de dagelijkse voetverzorging en tips geven waar u o.a. op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen.

Er kunnen bij diabetes patiënten gemakkelijk wondjes ontstaan, die door een verminderde bloedsomloop en verminderd gevoel in de voeten moeilijk genezen. Een pedicure houdt dit in de gaten.

Het is daarom ook belangrijk dat bij diabetes patiënten een uitgebreid voetonderzoek gedaan wordt en dit ook, afhankelijk van het diabetes stadium, regelmatig herhaald wordt.

Vandaar dat mensen met suikerziekte naar een pedicure zouden moeten gaan die een diabetes aantekening hebben.  Zij kennen de risico’s.

.

SCREENING: zoals het testen van het oppervlakkig gevoel met een Semmes Weinstein Monofilament inclusief de test met het 128 Herz Stemvork om neuropathie te meten. Het testen van een beperkte gewrichtsbeweeggelijkheid . Controleren van wondjes. Maar ook een Schoeninspectie en het opmeten van de lengte van de voeten.

Het screenen van voeten van diabetespatiënten heeft de volgende doelstellingen:

 • Het opsporen van risico-voeten
 • Het op de juiste wijze kunnen adviseren en/of verwijzen, de screening geeft inzicht in de (mogelijke) late complicaties
 • Het 1 x per jaar beoordelen van de voeten bij patiënten, die geen risicofactoren hebben of hadden, is het verstandig elk jaar opnieuw een screening te laten uitvoeren.
 • Het uitvoeren van een test is omschreven in een ‘protocol’

Verwijzing is verplicht!

 • Diabetische patiënten hebben altijd een verwijsbrief nodigvan een behandelend arts, waarin de simm-classificatie en zorgprofiel staan benoemd!

Vergoeding zorgverzekeraar

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden specialistische voetbehandelingen voor diabetische en reumatische patiënten. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar.

Tarieven

 • Zorgprofiel o en 1, per behandeling: € 42,50
 • Zorgprofiel 2-4, ZONDER medische indicatie: € 16,50
 • Zorgprofiel 2-4, MET medische indicatie: wordt bij podotherapeut gedeclareerd.

(tarief d.d. 1-7-2023)

Let op:

 • Zorgprofiel 0 en 1: dienen de behandelingen zelf af te rekenen. De factuur kun je alsnog bij de verzekeraar declareren.
 • Extra en overige handelingen kunnen ter sprake zijn. Dat wordt voor de behandeling met u besproken.

Reumatici

Voor mensen die last hebben van een of meerdere vormen van reuma of reumatische aandoeningen, is het belangrijk om de voeten te laten verzorgen door een pedicure met aantekening reumatische voet, of aantekening risicovoeten.

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door diverse soorten ontstekingen (zoals gewricht- en slijmbeursontstekingen), slijtage en/of standveranderingen. De pedicure met de juiste aantekening houdt hier rekening mee, en weet waar die op moet letten.

Vaak hebben mensen met reuma te maken met (overmatig) eeltvorming en likdoorns. Dit kan o.a. te maken hebben met de veranderde stand van voeten en/of tenen, de schoenen die niet goed passen, of het vetweefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift. Ook komen er vaak nagelafwijkingen voor bij reumapatiënten, zoals o.a.: verkleuringen, verdikte nagels, dunne nagels, brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, ruwe, gespleten nagels.

Wanneer u bij ons komt voor een pedicure behandeling noteren wij alles tijdens de anamnese, onderzoek desnoods  screening die wij uitvoerig doen bij een eerste bezoek. Vervolgens worden uw voeten  behandeld en geven wij waar nodig adviezen, ook over uw schoenen en (indien mogelijk) uw dagelijkse voetverzorging.

Vergoeding zorgverzekeraar

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden specialistische voetbehandelingen voor diabetische en reumatische patiënten. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar.

Tarief

 • Per behandeling: € 42,50
 • Extra behandelingstijd per kwartier €19,-

(tarief 2023)

Schimmelnagel

De schimmel verdikt en/of verhardt de nagel, brokkelt de nagel af en verkleurt het tot geelbruin. Schimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd. Men schaamt zich hiervoor. Gelukkig zijn schimmelnagels vaak prima te behandelen.

Wij behandelen schimmelnagels ook met LASER. Kijk op Laserbehandeling pagina op deze website voor meer informatie hierover.

Tarief

 • Standaard schimmelnagel behandeling: € 42,50(per 20-30 minuten)
 • Toeslag bij langer dan 30 min.: € 19, – per 15 min. (afgerond op 15 minuten)

(tarief 2023)

Schimmeldiagnostiek

Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf. Wanneer de nagel door een schimmelinfectie is veroorzaakt, kan deze infectie zich langzaam gaan uitbreiden. Mede daarom is behandeling noodzakelijk. Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er een schimmel aanwezig is en met welke schimmelsoort men te maken heeft.

De pedicure met het certificaat schimmeldiagnostiek is in staat een monster te nemen van de aangedane nagel. Deze wordt opgestuurd naar het Pathologisch Laboratorium in Leiden. De Patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is en welke.

Na twee weken hebben wij de uitslag voor u in huis met een advies voor behandeling. Naar aanleiding van de uitslag van het Laboratorium kan een behandelplan worden opgesteld. Het onderzoek door de Patholoog zal worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Hoe ontstaan schimmelnagels?

Slecht groeiende en/of beschadigde nagels van warme en vochtige voeten zijn het meest vatbaar voor deze infectie. Het is zeer besmettelijk en uiterst actief in vochtige warme ruimten. Loop daarom in sauna’s, zwembaden en kleedkamers nooit op blote voeten.

Hoe herkent u geïnfecteerde nagels?

 • Bijna altijd eerst schimmel in grote teennagel
 • Een nagel verkleurt wit of geel
 • Nagel wordt later geelbruin
 • Nagel wordt dikker, hobbeliger en brokkelig
 • Uiteindelijk laat de nagel los

Zwemmerseczeem?

Voeten raken besmet met schimmel waardoor er een dunnere rode schilferige huid ontstaat. Vaak zijn er blaasjes en pijnlijke kloofjes, voornamelijk tussen de tenen.

Rol van medicijnen

Schimmelinfecties genezen niet vanzelf en behandeling is noodzakelijk om uitbreiding te voorkomen. uw huisarts kan geneesmiddelen voorschrijven, vaak is er een mildere oplossing mogelijk.

De rol van de pedicure

Uw pedicure kan u crème, gel of vloeistof adviseren om de schimmel te bestrijden. de verdikte nagel wordt rond gefreesd / gevijld zodat pijn en extra druk voorkomen kan worden. Omdat schimmelsporen zich ook nestelen in uw schoenen en u op die manier blijven besmetten, is het zinvol ook uw schoenen binnenin te behandelen met schimmelwerend middel. Het bestrijden van schimmel heeft tijd nodig. Azal Medisch Pedicure in Vlaardingen adviseert u graag persoonlijk over de beste aanpak van dit probleem.

Wat kunt u zelf doen?

De kans op besmetting zo klein mogelijk houden door:

 • Uw voeten dagelijks wassen, liefst zonder zeep
 • Uw voeten voorzichtig zorgvuldig drogen, ook tussen de tenen
 • Sokken dragen van absorberend materiaal
 • Open schoenen dragen, bij voorkeur altijd leren
 • Schoenenparen regelmatig afwisselen
 • Altijd slippers dragen in openbare ruimtes zoals douches
 • Gebruik zo nodig een schimmeldodende voetcrème
 • Behandel schoenen en sokken met een schimmeldodend middel

Nagelbeugel

Nagelbeugeltechnieken is een techniek die vooral wordt toegepast bij problemen met de grote teen. Het gaat om teennagels die door diverse oorzaken scheef of krom groeien, en dan vooral in de nagelwallen voor problemen zorgen. Zoals bijvoorbeeld ingroeiende nagels. Bij de huisarts wordt de nagel vaak door de arts eraf getrokken, wat gepaard gaat met behoorlijk wat pijn. Ook het risico voor een schimmelinfectie wordt hiermee enorm vergroot.

Bij nagelbeugel-techniek wordt er een beugel (o.a. een dun metalen draadje) over de nagel geplaatst die er voor zorgt dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de wal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te gaan groeien.

Deze behandelmethode is geheel pijnloos. De beugel wordt met kunsthars vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen.

De beugel groeit dan met de nagel mee. Na verloop van tijd valt deze er dan vanzelf af. Dit proces duurt wel een tijdje, en wordt tussentijds goed in de gaten gehouden door de pedicure. Ook kan de beugel na verloop van tijd verwijderd worden om hem weer verder op de nagel te plaatsen zodat de nagel nog verder gecorrigeerd kan worden.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u ons altijd e-mailen of bellen tijdens openingstijden.

Tarief

Per behandeling per teennagel: € 33,- 

(Tarief 2023)

Nagelreparatie

Met een speciaal transparant gel, die zich na het aanbrengen prima aan de bewegingen van de voet aanpast, kan de mooiste en meest gemakkelijke teennagelreparatie uitgevoerd worden.

Deze gel is toepasbaar op een schimmelnagels, traumanagels en loslating van de nagelplaat. Zo krijgt u weer meer zelfvertrouwen.

Veel mensen lijden aan een nagelziekte of veranderingen aan de teennagels. Meestal geven deze aandoeningen een zichtbare verkleuring of een verandering van de structuur van de nagel. Vooral de grote teennagel is vaak aangetast. Dit zorgt ervoor dat mensen met deze problemen hun nagels wegstoppen in schoenen en het liefst nooit op blote voeten lopen. Ook zullen ze nooit open schoenen of sandalen dragen.

De nagels zijn uiterst sterk, en hebben een fijne en natuurlijke uitstraling. Door een simpele techniek krijg je een uitstekende resultaat. Bij een schimmelnagel kunt u na het aanbrengen van de gel gewoon doorgaan met de tinctuur kuur en door de transparantie kunt u het resultaat blijven controleren. Indien gewenst kan de teennagel zelfs gelakt worden. Ideaal voor vakantie, zwemmen of saunabezoek!

Als de nagels te lang worden kunt u ze gewoon vijlen en French manicure is hierbij ook mogelijk.

Tarief

 • Per behandeling per teennagel: € 18,-

(tarief 2023)

Orthese

Heeft u problemen als bijvoorbeeld een hamerteen, een klauwteen, een krabbelteen of een ruiterteen.

Misschien heeft u last van een pijnlijke hallux valgus. (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen)?

Wellicht heeft u vreselijk veel last van een steeds terugkomende (weke) likdoorn?

In al deze gevallen kan er gekeken worden naar een eventuele oplossing met een siliconen orthese.

Dit is een soort langdurige drukvrij techniek, waar een siliconenstukje gemaakt wordt, precies passend voor uw voeten of tenen. Wanneer het stukje helemaal klaar is, kunt u het zelf aan uw voeten doen. Het is de bedoeling dat u het stukje niet voelt zitten tijdens het dragen ervan, ook niet in uw schoenen.

Op de foto hierboven is er een siliconenstukje gemaakt voor het drukvrij leggen van een pijnlijke likdoorn aan de zijkant van de kleine teen.

Tarief

Prijs is afhankelijk van situatie.

Anti-druktechniek (tegen drukplekken op/onder de voeten)

Deze technieken zijn bedoeld om druk-plekken op of onder de voeten en/of tenen te ontlasten. Dit kunnen druk plekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende “hallux valgus”.

Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurd met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men last heeft van deze “vervelende” plaatsen. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan! Ook in de schoenen heeft men geen last van deze anti – druk pleisters

Op foto hierboven wordt de kleine teen drukvrij gelegd met fleecyweb. Dit zacht materiaal wordt onder de drukplek aangebracht, zodat de druk als het ware weg kan vloeien tijdens het lopen. Waardoor men er langer plezier van heeft en de huid zich zo beter kan herstellen.

Tarief

Prijs is afhankelijk van situatie.

Deel behandeling

Vanaf € 28, – ( tot 15 min. is €28,- en bij de langere behandelingstijd komt er extra kosten bij )

Voor en na

Het proces